950

Theater Lokaal: 950 jaar Gullegem

 

Theater Lokaal vindt dit jaar plaats in het centrum van Gullegem naar aanleiding van de festiviteiten rond Gullegem 950.

De zes theaterstukken krijgen dan ook elk een Gullegemse link. Van bekende Gullegemse verhalen tot een klein gesprek in de wachtkamer van de dokter.

Dit jaar gingen de organisatoren Davy Himpe en Bruno Vanmarcke in zee met regisseur Philip Strobbe en auteur Johan Catteeuw.

 

Philip Strobbe: “Ikzelf had geenszins ambities om teksten te schrijven waardoor we al vlug bij Johan Catteeuw terechtkwamen... Vanaf ons eerste contact had ik het gevoel dat we er “boenk” opzaten. Alles was bespreekbaar en werd na een plaats bezoek aan de verschillende locaties in een voorlopige vorm gegoten wat finaal resulteerde in vinnige teksten, overgoten met een humorsausje.

Volgende uitdaging voor mij is om alle zes de toneelverenigingen warm te maken voor het “Theater Lokaal” project.

Ik weet nu al dat ik zal kunnen terugvallen op een grote groep toffe en talentvolle toneelspelers. Ook niet te versmaden, zijn de vele ongeziene medewerkers achter de schermen. Aan allen alvast een dikke merci voor jullie inzet!”

 

Johan Catteeuw: “Het was voor mij als auteur een ongelooflijk boeiende opdracht om zes stukjes “confectie-toneel” te schrijven voor deze editie van Theater Lokaal.

Zes verschillende locaties, zes verschillende bezettingen en zes verschillende verhalen die dan nog eens allemaal een link kregen naar Gullegem en het jubileumjaar.

Mijn goed gevoel was er ook direct bij toen Philip en ik het haast direct eens waren over het feit dat we nergens een podium zouden gebruiken. Spelen in de “naturelle” setting verhoogt de betrokkenheid van het publiek, voegt een extra dimensie toe en prikkelt de fantasie.

De verhaallijnen zaten al grotendeels in mijn hoofd na ons plaats bezoek en onze eerste “beslissingen” ter plaatse… We doen iets met die glazen wand… we gaan dien toog gebruiken… we zetten een priester in de preekstoel…. we spelen tegen de muur tussen die twee poorten… De rest was hard werken, en veel contentement, zowel tijdens als na het schrijven. Geniet ervan… met uw maten.”

 

© Theaterlokaal Wevelgem

foute of defecte link gezien ?

opmerkingen over de inhoud ?

stuur een mailje naar webmaster@theaterlokaal.be