dankwoordje Luc Lannoy

 

Dankwoordje Luc Lannoy

 

Theater Lokaal is een tweejarig cultureel evenement geworden. Het is misschien chauvinistisch vooruit kijken, Theater Lokaal Biënnale Wevelgem, op de lijst van de (grote) biënnales zien staan, maar met 12 edities op de teller mogen de toneelverenigingen al eens fier zijn.

 

Na de vorige editie (2016 ‘Gullegem 950’) werden de toneelkoppen bijeengestoken. Davy Himpe en Bruno Vanmarcke, 3 edities trekkers van het event, wilden de fakkel doorgeven. Fundamentele vragen werden gesteld:

- Willen de toneelverenigingen verder met Theaterlokaal?

- Is jaarlijks niet teveel hooi op de vork?

- Wat met de organisatie?

Een luide ja klonk unaniem op vraag of we het project wilden verder zetten. Na wikken en wegen opteerden we om het event om de 2 jaar te organiseren. De organisatie kwam in handen van een kernteam, in principe uit iedere vereniging een lid, de regisseur, de schrijver, voorzitter commissie amateurkunsten (culturele raad), en Vrije Tijd Wevelgem,

Sanne Loncke. Anderhalf jaar terug werd de machinerie op gang getrokken. Bedankt Jolien Leman voor de ondersteuning bij de start.

 

Uit de vonkenregen, tijdens het brainstormen van de kern, kristalliseerde het pareltje dat deze editie wordt. Moord in Moorsele werd ‘Moordsele’, een whodunit in 6+1 afleveringen. De speurder in ons komt via een wedstrijd aan zijn trekken.

 

Beste theaterliefhebbers we hopen dat jullie genieten van deze Theater Lokaal. Een warme dank je aan alle deelnemende verenigingen en de eigenaars van de locaties. Vrienden van de kern bedankt om jullie schouders onder dit project te steken. Koen en Philip dikke pluim!

Vrije Tijd, met Sanne in de hoofdrol en Cultuurcentrum met David polyvalent technicus, ik weet wel het is jullie werk, maar merci voor de professionaliteit en betrokkenheid!

 

En bedankt cultuurvriendelijke gemeente Wevelgem voor de financiële en logistieke steun van dit mooi project.

 

Luc Lannoy,

ondervoorzitter culturele raad Wevelgem

 

© Theaterlokaal Wevelgem

foute of defecte link gezien ?

opmerkingen over de inhoud ?

stuur een mailje naar webmaster@theaterlokaal.be