voorwoord - schepen van cultuur

Voorwoord Lobke Maes

 

 

Beste theaterliefhebber,

 

Welkom op de 12 editie van theater lokaal.

Dit jaar zijn we terug te gast in Moorsele. Op de verschillende gepaste locaties geven onze toneelverenigingen opnieuw het beste van zichzelf.

We mogen best trots zijn op dit mooie, unieke project waar cultuur en ontmoeting één zijn.

Ik ben het alvast, trots op theater lokaal, die na 12 edities nog steeds bruist van talent en energie. Van in het begin mag ik dit project mee

ondersteunen en ik voel nog steeds het enthousiasme en de gedrevenheid van toen. 

De gemeente en onze verenigingen dragen cultuur en ontmoeting hoog in het vaandel. Ze zijn het cement van ons dagelijks leven. We maken er graag deel van uit, werken er graag aan mee en dragen er ook samen de nodige zorg voor.

De zes koepelorganisaties binnen de culturele sector in Vlaanderen, organiseerden onlangs een grote burgerbevraging. Wevelgem hoort bij de

eerste 10 gemeenten wat de responsgraad betreft op deze enquête. Maar er is meer. Bovendien geven de Wevelgemse respondenten een 7,7/10 voor de waardering als cultuurvriendelijke gemeente. Wetende dat het Vlaamse gemiddelde op 6,8 staat, scoren we hier dus bovenmaats. En ook hier mogen we terecht trots op zijn.

Ondertussen doen we verder, we overleggen, investeren, luisteren naar de noden en wensen van onze verenigingen en inwoners. Door in dialoog te gaan met ons, met jullie, kunnen we samen veel bereiken.

En daar kiezen we verder voor, elke dag opnieuw.

 

Geniet van deze theater lokaal!

 

Lobke Maes

Schepen

 

 

 

© Theaterlokaal Wevelgem

foute of defecte link gezien ?

opmerkingen over de inhoud ?

stuur een mailje naar webmaster@theaterlokaal.be