uit de krant

 

MOORSELE (WEVELGEM) - Het was vorige zaterdag een luguber ontwaken voor de inwoners van Moorsele. Aan de inkomdeur van de Sint-Maartenskerk lag het lijk van de 26-jarige Marthe Verzele. Twee jongeren van het plaatselijke jeugdhuis ‘Den Bascuul’ botsten op het toegetakelde lichaam van de jonge vrouw toen ze in beschonken toestand huiswaarts keerden. De vrouw zat rechtop tegen de deur van de kerk in een grote plas bloed. Op haar voorhoofd was met een stift ‘Te solvere super eam’ geschreven, wat betekent: ‘Lossen jullie het nu maar op’. Er waren geen sporen van seksueel geweld.

Er was flink wat opschudding op het plein toen de politie van zone Grensleie ter plaatse kwam. Marthe Verzele was een gekend figuur in

Moorsele. Ze werkte als schoonmaakster in de plaatselijke basisschool en haar vader Marcel was pelotonoverste bij het plaatselijke brandweerkorps. De politie geeft voorlopig geen commentaar, maar alles wijst erop dat de vrouw werd vermoord. Inspecteur Moors en zijn assistente Ele Wyseur leiden het onderzoek. Marthe Verzele wordt op zaterdag 5 mei begraven. Op vraag van de familie zal de begrafenis niet plaatsvinden in de kerk, maar in het OC De Stekke. (TIM)

 

 

© Theaterlokaal Wevelgem

foute of defecte link gezien ?

opmerkingen over de inhoud ?

stuur een mailje naar webmaster@theaterlokaal.be