regie : eddy roose

 

Centrale regie : Eddy Roose

 

Elke toneelgroep werkt met het eigen team vrijwilligers hun toneelstuk uit.

 

Tijdens de voorbereidingen echter kan elke groep rekenen op een algemeen regisseur. Iemand die de rode draad houdt in alle zes voorstellingen. Net als in 2013 neemt Eddy Roose dit jaar een centrale rol op, die van algemeen regisseur. Hierbij zette Eddy de groepen op weg met de teksten en rolverdeling. Hij begeleidde de groepen doorheen de voorbereidende repetities en hij bewaakt mee het eindresultaat van de theaterwandeling. De nodige ervaring haalde hij uit vorige edities van de theaterwandeling, waarin hij sinds 2009 actief was als acteur en co-regisseur. TheaterLokaal is dus zeker niet onbekend voor Eddy.

 

Eddy Roose (°1950) is een laatbloeier in het theatergebeuren en zette zijn eerste stappen op het podium in Avelgem in 1998. Na zijn vertolking van Domien Bonneure in de tragikomedie ‘Tot nut van ‘t Algemeen’ van Walter van den Broeck had de microbe hem definitief te pakken en om zijn toneelhonger te stillen volgden diverse acteer- en regiecursussen. Vanaf 2006 werd hij, naast voorzitter/acteur bij ‘Tope in Avelgem, ook vast acteur bij Gregoriusgilde Wevelgem.

 

Een greep uit zijn palmares: Het Wittebroodslijk; Tot nut van ‘t Algemeen; Het regende die dag; Horrorscoop; Tot de dood ons scheidt; Sporen; Normaal, hoe bedoelt u?; Zwijgen uit angst; Power Paula; Volk in de winkel; De Eetkamer; De rekening van het kind; Kuuroord Fontina; De Roze Ridder; Taxi-Taxi; Festen.

 

 

© Theaterlokaal Wevelgem

foute of defecte link gezien ?

opmerkingen over de inhoud ?

stuur een mailje naar webmaster@theaterlokaal.be